torsdag 16 maj 2013

En studie i rött


En studie i rött
Jag har läst en bok som heter en studie i rött som är skriven av Sir Arthur Conan Doyle. Boken handlar om detektiven Sherlock Holmes och doktor Watson. Boken utspelar sig i södra London.
Doktor Watson och Sherlock Holmes träffas för första gången när de förts samman av en gemensam vän som känt till att de båda är ute efter någon att dela bostad med. Sherlock kallas snabbt till ett fall efter att Scotland Yards detektiver inte kommit vidare med fallet. Det här fallet handlar om en rik amerikansk man som har blivit mördad men konstigt nog hade inte mördaren rånat offret.

Doktor Watson följer med på fallet men är mycket skeptisk till att Sherlock Holmes ska kunna lösa det. Men allt mer imponeras han på Sherlock's förmåga att hitta ledtrådar. Sherlock Holmes är en mycket bra detektiv som ser saker och är mycket bra på att hitta samband. Han hittar ledtrådar som förs samman och leder sig fram till den skyldige.
Jag tycker att koken passar in i sin epok. Därför att miljön i boken beskrivs mycket bra och att det är en verklig historia som skulle kunna ha utspelat sig på riktigt. Man får en ganska så bra uppfattning på hur hus och rum ser ut mad många detaljrika delar.
Jag tycker att boken var ganska bra och intressant, jag kan även förstå att denna bok har hållit sig kvar och blivit en klassiker inom litteraturhistorien. Det som jag tycker hade varigt lite bättre skulle nog vara om den hade varigt en bok som utspelar sig i dagens samhälle med all den moderna teknik som finns idag. Men samtidigt är det lite intressant att följa ett fall från förr. Boken var absolut helt okej att läsa. Det var även bra att få läsa en bok som tillhör de största inom klassikerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar