måndag 15 april 2013


Sir Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle föddes den 22 maj 1859 i Edinburgh och dog den 7 juli 1930. han studerade medicin på Edinburgh University, under tiden där han var där praktiserade han även på ett sjukhus. Sedan tjänstgjorde han på ett skepp som skeppsläkare. Under den tiden på skeppet som han inte var tvungen att jobba så började han skriva.
Sir Arthur Conan Doyle är mest känd för sina böcker om den skarpsinnige detektiven Sherlock Holms och en beundrande krönikör doktor Watson. Totalt skrev Sir Arthur Conan Doyle 56 stycken noveller och 4 stycken romaner. Många av alla de verk som han skrev ganska okända, förutom En försvunnen värld som har gjort till tv-serier
Sir Arthur Conan Doyle var utbildad till läkare men levde på de böcker som han skrivigt. Den första texten om Sherlock Holms var med i the standard magazine, vilket gjorde så att han fick mycket nya läsare. De nya läsarna tyckte att sir Arthur Conan Doyle hade beskrivigt Sherlock Holms på så bra vis att läsarna trodde att han fanns på riktigt. De nytillkomna läsarna började skicka in frågor om deras problem som de hade på riktigt. Sir Arthur Conan Doyle var en mycket klok man och kunde lösa några av de frågor som tidningen fått in.
Några av hanns största verk är:
En studie rött, de fyra tecknen, silverbläsen och andra berättelser.  Han skrev ofta livfulla historier och fantasifulla äventyrsböcker.
Källor:
Litteraturhandboken, forum

 http://sv.wikipedia.org/wiki/Arthur_Conan_Doyle

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar