torsdag 11 april 2013

Välkomna 9E!

Klara - färdiga - gå!
Vi har dragit igång arbetet med litteraturhistoria och nu är det dags att börja blogga. Du har nu läst halva boken du fått samt tagit reda på fakta om den författare som skrivit densamma. Det du kommit fram till ska publiceras här på bloggen senast måndagen den 15 maj klockan 24.00. Ditt inlägg ska vara omkring 250 ord.

Var också beredd på att berätta om din författare i klassrummet på lektionen fredagen den 19 maj. Ni ska alltså muntligt redovisa om er författare med hjälp av endast stödord.

Kom ihåg att använda minst tre källor, varav en måste vara en bok! Källorna ska givetvis skrivas med längst ner i inlägget.
 
Vad gäller internetsidor:
När du tar information från en webbsida på Internet så är det några saker som är viktiga att få med i källförteckningen: Sidans författare (om så anges), sidans rubrik, sidans adress (det vill säga url), vem eller vilka som står bakom sidan (kan ofta hittas under en rubrik som exempelvis ”om oss”), samt när sidan var uppdaterad (om den uppgiften finns) och när du själv hämtade informationen på sidan. Det sista är viktigt eftersom information på Internet kan ändras snabbt. Om det finns författare skall du också ange den.
Exempel:
Helena Norman, Positivt att elevens rätt stärks i skollagsförslag, http://www.skolverket.se/sb/d/822/a/3686, Skolverket, uppdaterad 2005-09-22, hämtad 2005-10-05

Viktigt!! När du publicerar ditt inlägg måste du komma ihåg att skriva ditt namn som etikett. Finns det inte redan upplagt får du skriva dit det själv.
----------------------------------------
Tänk på:

- hur du skriver och vad. Jag går inte in och rättar dina texter utifrån språk och stil, men de bedöms fortfarande utifrån detta,
- att skriva effektivt, dvs. mycket innehåll på få meningar,
- att ha ett källkritiskt förhållningssätt och
- att publicera i tid.

Ha det bra!

/Christine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar